Corona

Corona

[UPDATE 15 MEI]

Goed nieuws!

Terwijl de EU nog bezig is met afspraken maken over de zomervakantie heeft de minister-president van IJsland Katrín Jakobsdóttir deze week medegedeeld dat IJsland in juni de grenzen weer opent. Dat is voor veel mensen goed nieuws, IJsland is zeer afhankelijk van het toerisme. De grenzen gaan alleen open voor de Schengen landen vooralsnog. Hier valt Nederland dus ook onder.

Er is nog veel onduidelijk maar voor het eind van de meimaand komt, mondjesmaat, meer informatie beschikbaar. Wij willen in ieder geval weer graag gaan reizen en jullie meenemen op avontuur! We hebben een aantal data weer beschikbaar gemaakt die boekbaar zijn, of waarop je een optie kan nemen. Die optie is vanwege de grote interesse maximaal twee weken vanaf het moment dat je ons daarvoor mailt.

INFORMATIE:

Op dit moment is het plan iedere reiziger een Corona test te laten ondergaan bij aankomst op het vliegveld. De uitslag krijg je de volgende dag. Mede hierdoor kunnen er kleine aanpassingen komen in de reis, dit geldt alleen voor de eerste dagen uiteraard. Indien het mogelijk is in Nederland een test te doen vlak voor de datum van vertrek waaruit blijkt dat je geen drager bent van het virus is het ook mogelijk (dit als het officieel op papier staat) het land binnen te komen zonder daar te hoeven testen. Meer informatie vind je hier (in het Engels).

Er resteren uiteraard nog veel vragen, wat als ik positief test, moet ik dan terug, wie betaald dat, is dat verzekerd? Helaas, daar hebben wij op dit moment ook nog geen antwoord op, maar hopen dat wel te hebben rondom het eind van mei of begin juni.

Er bestaat een grote kans dat de prijzen van de vliegtickets in rap tempo zullen gaan stijgen. We vragen je daarom om op tijd te beslissen! Indien de prijzen hoger worden bij het last-minute boeken kunnen we een toeslag van je vragen op de reis, dit natuurlijk altijd in overleg. Ook bij een optie zullen we je op de hoogte houden van een eventuele meerprijs.

Zoals wij het zien wordt het een uniek zomerseizoen, de zomer in IJsland is normaal druk met mensen uit Azië en de VS. Nu er veel minder toeristen gaan worden toegelaten is er meer rust en ruimte. Na maanden van beperkingen tijd om alles even los te laten nu.

Niet meer dromen, maar doen!

[UPDATE 5 MEI 2020]

Voor ons, onze reizigers en natuurlijk ook onze collega’s uit de reisbranche blijft het maar onzeker en afwachten op wat weer mag. Iedere dag kijken we wat het reisadvies is en volgen we het nieuws op IJsland. Helaas is het net zoals overal in Europa, op dit moment is niets zeker.

In samenspraak met onze reizigers die hebben geboekt in juni en juli hebben we besloten de reis met vertrekdatum 29 juni te annuleren. Doordat een aantal reizigers graag willen weten waar ze aan toe zijn hebben we alvast een aantal data vastgelegd voor 2021. Diverse reizigers hebben inmiddels een datum vastgelegd voor volgende zomer en een paar kiezen ervoor later dit jaar of met de winterreis van 2021 mee te gaan.

Hier zijn we uiteraard erg dankbaar voor. Wij vinden het beter om het zekere vóór het onzekere te nemen. We hopen vanaf augustus weer op pad te gaan en kunnen niet wachten om jullie prachtig IJsland te laten zien!

Inmiddels zijn er ook signalen dat toerisme deels kan worden opgestart in augustus volgens de directeur van het SAF, de Icelandic Travel Industry Association. Dit verteld hij in de krant Morgenbladid, het artikel in het Engels vind je hier.

Omdat er verschuivingen zijn in de boekingen zit de reis van 4 september nu op 2 plekken na vol, met een dubbele groep. Mocht je graag mee willen, neem dan vrijblijvend een optie die 4 weken geldig is! Zo val je niet buiten de boot als er ‘groen licht’ is om weer te gaan reizen.

Voor meer informatie over annuleringen, teruggave aanbetaling en reisadvies lees dan verder in deze blog.

Stay safe!

[UPDATE 1 APRIL 2020]

In verband met de aangekondigde verlenging van de maatregelen en de onzekerheid of er in juni wel gevlogen kan worden, hebben we besloten de reizen in juni te annuleren. Uitgezonderd is de reis van 29 juni, dit besluiten we begin mei.

Omdat onze reizigers die reeds geboekt hebben veelal kiezen voor een andere datum later dit jaar zitten onze reizen in september nu aardig vol. We gaan een extra reis neerzetten in oktober die online komt medio mei of als er meer bekend is omtrent de maatregelen tegen het Coronavirus. Dit betreft een hotelreis van 7 t/m 21 oktober met alle hoogtepunten van IJsland in twee weken. Wil je meer informatie hierover of een optie nemen stuur dan een bericht via ons contactformulier.

We krijgen inmiddels ook veel vragen, terecht, hoe het in het werk gaat als een reis niet doorgaat. We proberen dan in samenspraak met je een andere datum te vinden, mocht dat niet lukken krijg je van ons een voucher met het bedrag van je (aan)betaling waarmee je een andere reis kunt boeken. Zie je het niet meer zitten of kun je door financiële problemen door deze crisis helemaal niet meer gaan is er een mogelijkheid dat we je betaling terug storten op je rekening. Let wel, dit is alleen geldig als wij je reis moeten annuleren. Als er een positief reisadvies is en de luchtvaartmaatschappijen hun vluchten kunnen uitvoeren gaat de reis uiteraard door. Toch nog zorgen om de betaling? Neem dan via de mail of telefonisch contact met ons op om samen tot een oplossing te komen.

We hopen allemaal dat dit niet nog maanden doorgaat natuurlijk! Ondertussen mogen we gewoon blijven dromen van die gave reis naar IJsland hoor, we garanderen je het avontuur van je leven.

Blijf veilig, thuis en gezond!

[BLOG Maart 2020]

Dat we nu met iets te maken hebben waar weinig tot geen grip op is lijkt ons wel duidelijk. Voor veel mensen een onzekere tijd, niemand die weet hoe lang dit gaat duren en wat de consequenties zijn. We snappen heel goed dat mensen nu wachten met boeken tot er weer meer duidelijkheid ontstaat. 

Gelukkig kunnen we zeggen dat wij bij Local Adventures wel een een ander op kunnen vangen. We zijn niet afhankelijk van het bankwezen en kunnen redelijk flexibel zijn als het gaat om (om)boeken van reizen en hetgeen we hiervoor in moeten kopen bij onze collega’s.

Inmiddels hebben we samen met de reizigers die al geboekt hadden besloten de westfjordenreis in mei te annuleren. De boekingen zijn omgezet naar de reis in september voor zover dat voor de reizigers kon. 

Begin april zullen we besluiten wat we met de reizen begin en half juni doen. Vooralsnog blijven de reizen vanaf 29 juni gewoon boekbaar.

We begrijpen echter ook dat je wel je vakantie wilt plannen en niet mis wil grijpen op één van onze mooie reizen. Zeker omdat we met kleine groepen reizen.

Daarom bieden we je nu de mogelijkheid tot een langere optie nemen op de zomerreizen. Als een reis en desbetreffende datum je aanspreekt kun je een mail sturen voor een optie zonder aanbetaling, deze optie is 4 in plaats van 2 weken geldig. Deze optie kun je geheel kosteloos annuleren dus.

Heb je een reis geboekt voor een datum de komende zomer en maak je je hier zorgen om? 

In het geval dat het Corona virus ook invloed gaat hebben op de reizen deze zomer zullen we samen kijken naar een oplossing. Het verzetten van de datum naar later tijdstip bijvoorbeeld. Heb je geboekt en zelf je vliegtickets geregeld? Bij een negatief reisadvies is het over het algemeen zo dat je tickets vergoed worden door de luchtvaartmaatschappij of om te zetten zijn naar een andere datum.

Vanaf maandag 16 maart 2020 is code oranje van kracht voor reizen naar IJsland. Niet reizen alleen indien noodzakelijk. Meer informatie vind je op de site van buitenlandse zaken.

Tenslotte willen we iedereen heel veel sterkte wensen die dat nu nodig hebben!