Reisinformatie zomer 2020

[16 juni]

Inmiddels is IJsland één van de landen die code geel heeft gekregen. Die code staat voor ‘veiligheidsrisico’s’ meer hierover lees je op de site van Buitenlandse Zaken.

Onze reizen gaan dus gewoon door!

Update: 20 juli nog 2 plekken vrij onder voorbehoud en heeft gegarandeerd vertrek, 17 augustus heeft nog 3 boekingen nodig voor gegarandeerd vertrek en 4 september gaat met dubbele groep.

[9 juni 2020]

Wat weten we tot nu toe over de reizen naar IJsland komende zomer?

Op deze vragen willen we je graag alvast wat informatie geven, we proberen deze informatie zo veel mogelijk te updaten indien dat kan.

Code oranje

Op dit moment is code oranje nog van kracht, zoals in veel Europese landen. De verwachting is, dat het land naar code geel gaat rondom 15 juni of misschien al eerder. 100% zekerheid is er nog niet maar aangezien bedrijven als Transavia en Icelandair de route Amsterdam-Keflavik weer op gaan pakken vanaf 15 juni (Icelandair) en 19 juni (Transavia) is de verwachting dat het terug gaan naar code geel zeer aannemelijk is.

Testen

Bekend is dat IJsland wil gaan testen op het Coronavirus op de luchthaven en in Seydisfjördur waar de ferry vanaf Denemarken aankomt.

Zoals het er nu naar uitziet is de test kosten vrij tot 1 juli en kost deze daarna ISK 15.000 wat omgerekend zo’n €100,- is. De kosten van het testen zijn voor rekening van de reiziger.

We adviseren om ook in Nederland een test te doen. Liefst zo dicht mogelijk bij de vertrekdatum. De kans dat je dan positief test op IJsland een aantal dagen later is uiteraard zeer klein als je je aan de regels van het RIVM houdt. In het geval je positief zou testen is het uitgesloten dat je op vakantie kan. Zie hierom ook ons advies bij het kopje verzekeringen.

Mocht je in Nederland positief testen is het niet mogelijk uit te reizen naar IJsland. Gebeurt dit op IJsland na een test op de luchthaven moet je 14 dagen in quarantaine. We zijn nu aan het kijken of we daar een oplossing voor kunnen vinden, al is de kans erg klein, deze is er natuurlijk wel.

Meer informatie en het laatste nieuws op IJsland vind je op de site van MBL.is. Een pagina met veelgestelde vragen vind je hier.

Financieel

Uiteraard nemen wij als reisorganisatie en jullie als klant een risico.

Dit is ook de reden dat we jullie, de reiziger, niet verplichten om direct een aanbetaling te doen. Via ons contactformulier kun je laten weten op welke datum je zou willen boeken. Tevens wachten we met het boeken van vliegtickets tot meer informatie beschikbaar is. Hierdoor kan het zijn dat je ticket duurder uitvalt dan wij hebben begroot. We overleggen van te voren altijd met je of er een toeslag op je ticket komt of dat we een en ander anders kunnen oplossen, het zou bijvoorbeeld kunnen dat een dag eerder vliegen aanzienlijk scheelt. Mocht je eerder willen of moeten vliegen zorgen wij ervoor dat je een slaapplek hebt op een camping en het vervoer daar naar toe.

Verzekeringen

Ook verzekeringsmaatschappijen passen hun voorwaarden aan.

Wij raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten, die dekt tegen ziekte voor of tijdens je reis.

Wij werken graag samen met FBTO die ook een annuleringsverzekering aanbieden bij een kortlopende reisverzekering. Maar misschien doet je eigen verzekering dat ook wel. Heb je geen reisverzekering raden we je aan een langlopende verzekering te nemen. Die is per saldo zelfs goedkoper dan een kortlopende met annuleer mogelijkheid. Ook kun je de module ‘annuleren’ aan en uitzetten wanneer jij dat wilt. Bovendien hoef je zo nooit meer ergens naar om te kijken en ben je het hele jaar verzekerd in het buitenland.

Let wel, bij alle annuleringsverzekeringen van alle maatschappijen geldt, dat je binnen 14 dagen na boeken zo’n verzekering af moet sluiten. Hier vind je meer over waar je voor verzekerd bent. Andere voorwaarden en het eventueel afsluiten van een verzekering vind je op deze pagina. Wil je informatie en prijzen vergelijken van verzekeringen kijk dan eens op de pagina van Independer.

Tot slot

Na een lange tijd van onzekerheid staan we er positief in!

We willen graag jullie droom waarmaken en je een fantastisch mooi IJsland laten zien. Aangezien men verwacht dat het niveau van de toeristen ongeveer gelijk zal liggen met 10 jaar geleden (rond de 250.000) zal het een uniek seizoen zijn. Meer rust en ruimte en écht even bijkomen van de afgelopen maanden, die voor iedereen heftig waren.

Boekingen en opties op onze reizen deze zomer gaan hard! De reis van 20 juli en die van 4 september zitten vrijwel vol inmiddels, 17 augustus heeft nog wat meer plekken vrij.

Heb je nog vragen, aarzel dan niet om een mail te sturen of contact op te nemen via Messenger van Facebook. Een Whatsapp sturen mag natuurlijk ook.