Veelgestelde vragen

Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen. Verder vind je hier ook tips & informatie. Staat je vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mailtje naar: info@localadventures.nl

Reisinformatie

Een avontuur in het binnenland? De hoogtepunten van IJsland met ons ‘rondje IJsland’ ? Of de winterse omstandigheden trotseren? En nieuw in 2021 zijn een avontuurlijke 7 daagse vakantie met 5 dagen hiken over de Laugavegur (top 10 mooiste hikes in de wereld volgens Lonely Planet), alleen voor bikkels! een wat luxere hotelreis met kans op noorderlicht en een ‘low-budget’ reis rondom IJsland!

Voor alles is natuurlijk wel wat te zeggen!

Kijk eerst eens naar de data, de binnenland reis kan alleen in de zomer worden gedaan, in de winter, het voor- en najaar zijn eenvoudigweg de wegen gesloten door het binnenland. De eerste 2 data hebben vooral heel erg lange dagen, wat je veel energie zal geven. Prachtige paars gekleurde nachten doordat de zon amper ondergaat! In augustus zijn de dagen korter, maar nog steeds lang genoeg, ook heeft augustus vaak wat beter weer! En bij de laatste twee data heb je serieus kans op het noorderlicht!

De winter is geweldig, grote kans op noorderlicht en de kou, ach, die valt best mee! Wel moet je op deze reis, soms vanwege extreem weer, wel enigszins flexibel zijn. Het kan voorkomen dat er een pas wordt afgesloten waardoor er aanpassingen komen in het programma.

Het ‘rondje’ tenslotte; ook hier geldt hetzelfde als bij de binnenland reis. De data in mei en juni hebben de mooie nachten, energie en lange dagen met veel licht terwijl we bijna kunnen garanderen dat je in september het noorderlicht gaat zien!

Indien je bij ons een reis wilt boeken, of een optie wilt nemen op een reis werkt dat als volgt:

Optie nemen:

Je stuurt ons een mail met de naam en datum van de reis waar je een optie op wilt hebben. Indien de reisdatum minimaal 4 maanden in de toekomst ligt kunnen we je bedenktijd geven van 3 weken vanaf het moment dat we je mail ontvangen hebben. Je krijgt van ons altijd een antwoord op je mail tot wanneer je optie loopt en wanneer deze verloopt.

Mocht de reis binnen 4 maanden vertrekken krijg je een optie van 2 weken. Indien de reisdatum binnen de twee maanden ligt kun je een optie krijgen van 1 week.

Let op: indien de kosten voor de vliegtickets, vaak net voor vertrek, bovengemiddeld zijn. Kunnen we je vragen een toeslag te betalen. Dit gaat altijd in goed overleg met elkaar.

Boeking:

Je kunt direct boeken en de aanbetaling of het hele bedrag voldoen per iDeal (Nederland) of Bancontact (België). 

Mocht je door bepaalde omstandigheden de aanbetaling niet direct kunnen doen, maar je wilt wel mee, denken we graag met je mee over een andere oplossing. Stuur dan een mail, zodat we een plekje tijdelijk voor je kunnen reserveren.

Mailen kun je naar info@localadventures.nl

Op alle reizen van Local Adventures ben je met 6 tot 12 reizigers en de reisbegeleider.

Je kunt ons altijd even mailen voor de samenstelling qua geslacht en leeftijd.

Voor zover we nu een inschatting kunnen maken ten opzichte van het aantal boekingen en opties is de man/vrouw verhouding vrijwel gelijk. 

In een groepsreis zijn de meeste van ons zijn onbekenden voor elkaar. Het is ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen natuurlijk. Er ontstaan vaak vriendschappen voor het leven!

Behandel elkaar met respect, zoals je zelf behandeld wil worden. Vormen van racisme, of het om huidskleur, religie of geaardheid gaat wordt door ons niet geaccepteerd.

Als stelletje mee op reis? Natuurlijk kan dat!

Kom je uit België en spreek je de Nederlandse taal? Uiteraard ben je dan ook welkom bij ons!

Op onze reizen zijn vliegtickets inclusief tenzij anders gemeld. 

We vliegen meestal met Transavia of Icelandair.

De tickets zijn inclusief 10kg handbagage en afhankelijk van de maatschappij 20kg tot 23 kg ruimbagage. Mocht je uit het zuiden van Nederland komen of uit België dan is het op bepaalde data mogelijk om te vliegen vanaf Brussel of Dusseldorf. Dit gaat uiteraard in overleg met ons. Een eventuele meerprijs berekenen we door aan je.

Ook is het in bepaalde omstandigheden mogelijk een dag eerder te vliegen of later terug. Neem hiervoor altijd even telefonisch of per mail contact met ons op.

Financieel

Als je bij Local Adventures een reis boekt kun je direct bij het boeken de gehele betaling of de aanbetaling online betalen via iDeal of Bancontact.

De aanbetaling is 30% van de totale reissom en via je eigen bank te voldoen. De restbetaling moet voldaan zijn uiterlijk 6 weken voor de start van je reis. Je ontvangt hiervoor ongeveer 8 weken voor vertrek een bericht in de mail.

Local Adventures staat ingeschreven op IJsland bij het RSK (de IJslandse KvK) op de naam LAdventures Ehf. als Vennootschap onder Firma, op het adres Laekjarbakka 3, 561 Varmahlid.

Ons inschrijfnummer is 431218-054.

Op IJsland werkt het ongeveer hetzelfde als in Nederland omtrent de regels zoals we hier kennen bij bijvoorbeeld het SGR en ANVR. De IJslandse bank houdt het geld van de reizigers vast tot de laatste dag van je reis. In het uitzonderlijke  geval dat je reis niet mocht doorgaan om welke reden dan ook boekt de bank het geld terug op je eigen rekening.

Tevens zijn we aangesloten bij vergelijkbare organisaties als in Nederland, zoals het Icelandic Tourist BoardDeze organisatie staat samen met de bank garant dat je geld bij ons in veilige handen is, in het geval van annulering, faillissement of calamiteit krijg je dus altijd gegarandeerd je aanbetaling of volledige betaling terug. Onze licentie is 2019-023.

Je kunt onze reviews bekijken op de site bij de binnenlandreis of op Facebook via deze link.

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht.

Misschien heb je zelf al een (doorlopende) reisverzekering maar eventueel kunnen wij die ook regelen voor je. Tevens kunnen we een annuleringsverzekering voor je afsluiten indien je door bepaalde redenen niet mee kan gaan. Geen zin of weersomstandigheden zijn uiteraard geen gegronde redenen voor annuleren. Dit moet binnen 7 dagen na het boeken van de reis gebeuren, mocht je dit willen neem dan direct na de boeking contact met ons op zodat we je een offerte kunnen uitbrengen.

Let ook bij je verzekering erop wat is meeverzekerd, als je in de winter mee gaat en wilt gaan skiën of wilt gaan duiken in de zomer op IJsland (ja, dat kan!) moet je je verzekering vaak even aanpassen.

In de Voorwaarden lees je meer over de reisverzekering.

Mocht de reis niet doorgaan door het gebrek aan deelnemers laten we je dat uiterlijk 3 weken voor aanvang reis weten en storten we het betaalde bedrag direct terug op je rekening.

Vaak weten wij al wat eerder of een reis wel of niet doorgaat en proberen we je daarvan zoveel mogelijk op de hoogte te houden!

Algemene informatie

Iedereen weet inmiddels wel dat het niet zo goed gaat met ons milieu. Klimaatverandering, gletsjers die verdwijnen en dieren die met uitsterven worden bedreigd. Nu beseffen we ons terdege dat onze reizen, waarbij gevlogen wordt en het helaas ook (nog) niet mogelijk is met een elektrisch aangedreven 4×4 door het binnenland te rijden, daarin ook een rol spelen.

We planten voor iedere reiziger die met ons mee gaat een boom op IJsland in de omgeving van Varmahlid in het noorden. Dit geldt ook al voor de reizigers die met ons avonturen hebben beleefd de afgelopen jaren. In het najaar van 2021 gaan daarom de eerste bomen de grond in. In samenwerking met een locale boer gaan we IJsland weer een stukje groener maken! 

Ons privacy statement vind je hier. We hebben en gebruiken alleen gegevens van je indien je bij ons een reis boekt. Dit omdat we natuurlijk je naam en geboortedatum nodig hebben voor bijvoorbeeld het boeken van een vlucht of activiteit. Onze site gebruikt cookies puur en alleen om te weten hoeveel mensen onze site bezoeken en waar ze vandaan komen. We kunnen nooit je overige gegevens zien door alleen een bezoek aan de site.

privacy statement

Over Local Adventures

We staan met Local Adventures inmiddels ook her en der in de media!

Een aantal leuke artikelen over ons vind je op Reishonger met een stuk over het spectaculaire binnenland van IJsland hier en over de Westfjorden hier !

Tevens heeft een van onze reizigers in 2019 een stuk geschreven over haar ervaringen op Landmannalaugar met ons op Mountainreporters, leuk om te lezen!

En hier nog een leuk stuk over hiken en kamperen bij de Kerlingarfjöll.

We zijn momenteel met een team van 5 reisbegeleiders.

Lees hier meer over onze reisbegeleiders.