Over ons

fullsizeoutput_1d6c

Het is allemaal al weer wat jaren geleden, dat Harm en Finnur elkaar ontmoetten. Ergens fout gereden kwam Harm met zijn groep medereizigers bij Finnur op de camping terecht. Deze ontmoeting leidde tot het maken van mooie plannen. Het idee om ook iets in de winter gaan doen bijvoorbeeld. Voor de reisorganisatie waar Harm afgelopen 8 jaar heeft gewerkt heeft hij samen met Finnur een fantastische winterreis geschreven. Ze hadden ideeën genoeg en aangezien ze beiden niet echt goed stil kunnen zitten besloten ze om de handen ineen te slaan en samen een bedrijf op te zetten.

Finnur is de Local, dat moge duidelijk zijn. Harm maakt het Avontuur. Terwijl Finnur zich bezig houdt met onze IJslandse contacten, het onderhoud aan de auto en administratieve zaken schrijft Harm de reizen en neemt hij het begeleiden voor zijn rekening.

We hebben gekozen voor de naam Local Adventures omdat wij veelal samenwerken met kleine lokale bedrijven. Dat zul je merken aan het eten, de activiteiten maar ook zeker aan de plekken die we proberen te zoeken, weg van de massa’s toeristen. Zo gaan we walvisspotten bij een klein familie bedrijf, staan we bij een boer op een camping en eten we vooral lokale producten. Sterker nog; er is een mogelijkheid een hengeltje uit te gooien en dezelfde avond nog een heerlijke moot kabeljauw te eten uit de zogeheten Straat van Denemarken, de zee tussen IJsland en Groenland.

Fin-

Finnur Sigurðarson

Finnur is opgegroeid in het toerisme. Zijn ouders openden in 1987 hun guesthouse in het mooie Skagafjörður. In een prachtige omgeving tussen de bergen kwam daar een aantal jaren later het raften bij als activiteit. Inmiddels is er naast het guesthouse ook een camping, gelegen aan de rivier, een flink aantal cabins en is raften niet meer de enige activiteit. Een echt familiebedrijf, waarbij Finnur zich vooral bezig houdt met de activiteiten, staan zijn moeder en zus in de keuken en onderhoud vader de camping.

Harm

Harm ter Stege

Harm heeft zijn sporen ten eerste verdiend in de Horeca waarbij het niet alleen tot Nederland beperkt bleef. Ierland, Curaçao, Zweden en Het Verenigd Koninkrijk passeerden de revue. Acht jaar geleden werd besloten om het over een andere boeg te gooien en ging hij een opleiding doen in het toerisme. Hierna kwam Harm terecht bij een reisorganisatie waar hij zich als een vis in het water voelt. Afgelopen jaren begeleidde hij veel reizen, waar de nadruk vooral lag op Scandinavië.

Local Adventures staat ingeschreven onder de naam LAdventures bij het Register op IJsland, het RSK, onder nummer 431218-0540. Adres: Laekjarbakka3 – 561 Varmahlid