Onze tips- en informatie pagina waar we de meeste antwoorden kunnen geven op je vragen.

Een avontuur in het binnenland? De hoogtepunten van IJsland met ons ‘rondje IJsland’ ? Of de winterse omstandigheden trotseren?

Voor alles is natuurlijk wel wat te zeggen!

Kijk eerst eens naar de data, de binnenland reis kan alleen in de zomer worden gedaan, in de winter, het voor- en najaar zijn eenvoudigweg de wegen gesloten door het binnenland. De eerste 2 data hebben vooral heel erg lange dagen, wat je veel energie zal geven. Prachtige paars gekleurde nachten doordat de zon amper ondergaat! In augustus zijn de dagen korter, maar nog steeds lang genoeg, ook heeft augustus vaak wat beter weer! En bij de laatste twee data heb je serieus kans op het noorderlicht!

De winter is geweldig, grote kans op noorderlicht en de kou, ach, die valt best mee! Wel moet je op deze reis, soms vanwege extreem weer, wel enigszins flexibel zijn. Het kan voorkomen dat er een pas wordt afgesloten waardoor er aanpassingen komen in het programma.

Het ‘rondje’ tenslotte; ook hier geldt hetzelfde als bij de binnenland reis. De data in mei en juni hebben de mooie nachten, energie en lange dagen met veel licht terwijl we bijna kunnen garanderen dat je in september het noorderlicht gaat zien!

Als je bij Local Adventures een reis boekt of je optie wilt verzilveren krijg je na je boeking een bericht van ons in de mail voor je aanbetaling.

De aanbetaling is 20% van de totale reissom en via je eigen bank te voldoen. De restbetaling moet voldaan zijn uiterlijk 6 weken voor de start van je reis. Wil je de reis in zijn geheel en direct na de boeking betalen kan dat natuurlijk ook. 

Local Adventures staat ingeschreven op IJsland bij het RSK (de IJslandse KvK) op de naam LAdventures Ehf. als Vennootschap onder Firma, op het adres Laekjarbakka 3, 561 Varmahlid. Ons inschrijfnummer is 431218-054.

IBAN IS31 1110 2600 4312 4312 1805 40, ten name van LAdventures Ehf.

Op IJsland werkt het iets anders dan in Nederland omtrent de regels zoals we hier kennen bij bijvoorbeeld het SGR en ANVR. De IJslandse bank houdt het geld van de reizigers vast tot de laatste dag van je reis. In het uitzonderlijke  geval dat je reis niet mocht doorgaan om welke reden dan ook boekt de bank het geld terug op je eigen rekening.

Tevens zijn we aangesloten bij vergelijkbare organisaties als in Nederland, zoals het Icelandic Tourist Board Deze organisatie staat samen met de bank garant dat je geld bij ons in veilige handen is, in het geval van annulering, faillissement of calamiteit krijg je dus altijd gegarandeerd je aanbetaling of volledige betaling terug. De site is in het Engels, wij zijn nu in afwachting van onze reeds goedgekeurde licentie.

Op alle reizen van Local Adventures ben je met maximaal 6 medereizigers en de reisbegeleider. Je kunt ons altijd even mailen of bellen voor de samenstelling qua geslacht en leeftijd. Er is een kans dat de reis dubbel uitgevoerd wordt. Dan ben je met maximaal 12 reizigers en twee reisbegeleiders. We verdelen dan de groep op basis van leeftijd en geslacht. We zijn met de activiteiten en op de campings wel als één groep.

Voor zover we nu een inschatting kunnen maken ten opzichte van het aantal boekingen en opties is de man/vrouw verhouding vrijwel gelijk. De leeftijden variëren tussen eind 20’ers en begin 50 jaar.

Het afsluiten van een reisverzekering is verplicht. Misschien heb je zelf al een (doorlopende) reisverzekering maar eventueel kunnen wij die ook regelen voor je. Tevens kunnen we een annuleringsverzekering voor je afsluiten indien je door bepaalde redenen niet mee kan gaan. Geen zin of weersomstandigheden zijn uiteraard geen gegronde redenen voor annuleren. Dit moet binnen 7 dagen na het boeken van de reis gebeuren, mocht je dit willen neem dan direct na de boeking contact met ons op zodat we je een offerte kunnen uitbrengen.

Let ook bij je verzekering erop wat is meeverzekerd, als je in de winter mee gaat en wilt gaan skiën of wilt gaan duiken in de zomer op IJsland (ja, dat kan!) moet je je verzekering vaak even aanpassen.

Mocht de reis niet doorgaan door het gebrek aan deelnemers laten we je dat uiterlijk 3 weken voor aanvang reis weten en storten we het betaalde bedrag direct terug op je rekening.

Vaak weten wij al wat eerder of een reis wel of niet doorgaat en proberen we je daarvan zoveel mogelijk op de hoogte te houden!

Van onze avontuurlijke binnenlandreis IJsland kunnen we nu alle data garanderen!

5 juli, twee plekken vrij

20 juli, alleen op aanvraag, 1 plek vrij

2 augustus, 3 plekken vrij

16 augustus, vol

4 september, noorderlicht reis, 3 plekken vrij

De data worden regelmatig bijgewerkt, maar kan afwijken van het bovenstaande!

 

Naast de dingen die je graag persoonlijk meeneemt willen we je ook graag een leidraad geven voor de vrij essentiële dingen die handig zijn op deze reizen. Of als reminder, dat je een paspoort mee moet nemen lijkt ons logisch.

 • Paspoort en reisverzekering, medische documenten (indien van belang)
 • Vliegticket, op de meeste vluchten heb je alleen je boekingsnummer en paspoort nodig. Dit krijg je van ons toegestuurd.
 • Rugzak of sporttas voor je spullen, geen hardcase koffer
 • Dagrugzak met regenhoes (ongeveer 20/30 liter inhoud)
 • Goede waterdichte wandelschoenen
 • Regenkleding (geen poncho)
 • Sneldrogende outdoorbroek(en)
 • Training of joggingbroek
 • Fleece trui(en)
 • Thermo shirt
 • Ondergoed en (wandel)sokken
 • Muts, dunne handschoenen
 • Slaapmasker (alleen bij de reizen in juni en juli)
 • Outdoor T-shirts, zoals de shirts voor hardlopen, geen katoen
 • Handdoeken, sneldrogend
 • Slippers, gymschoenen
 • Zwembroek, Badpak, Bikini
 • Broodtrommel voor de lunch (plastic zakjes zijn slecht voor het milieu)
 • Slaapzak (comfort temperatuur ongeveer rond het vriespunt) Eventueel een lakenzak voor extra warmte en hygiëne
 • Eventueel powerbank om je apparatuur op te laden, koude nachten kost veel batterij
 • Eenvoudig EHBO setje met pleisters, aspirine en dergelijke
 • Drinkfles of Camelbag

Zoals gezegd, een leidraad.

Het niet hebben en daarom moeten aanschaffen van outdoorkleding hoeft niet duur te zijn. Een thermo shirt heb je bijvoorbeeld al bij Decathlon onder de €10,- , bedrijven zoals Perry en Bever hebben regelmatig aanbiedingen. Het belangrijkste is je slaapzak, de nachten kunnen koud zijn op IJsland. Bij de Decathlon heb je voor ongeveer €70.- een slaapzak voor temperaturen tussen de 0 en 5 graden celsius.

Het spreekt voor zich dat we je graag tips geven over de aanschaf, daarvoor kun je altijd even bellen, appen of mailen!

Translate »