Binnenlandreis

Inclusief tickets, activiteiten en eten

All-in € 2.599,-

Laatste plekken 8 september!

Kerlingarfjoll

Binnenlandreis

Inclusief

 • Vliegtickets
 • Ontbijt, lunch en diner
 • Bezoek aan de vulkaan
 • Golden Circle
 • Walvis safari
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Diverse wandelingen
 • Spectaculaire Rafttocht
 • Bezoek National Parken

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Verplichte reisverzekering
 • Twee keer uit eten
 • Eventuele Corona test

Deze groepsreis die mede door het binnenland van IJsland gaat met daarbij fantastische activiteiten is er een die je je leven lang zal herinneren!

Met onze stoere jeep of 4x4 bus steken we rivieren door en bezoeken we unieke plekken. Een aaneenschakeling van hoogtepunten. We maken prachtige wandelingen, zijn lekker actief, zwemmen in een kratermeer, deze reis is één groot avontuur . Bang zijn om het koud te krijgen ‘s nachts is niet nodig, je krijgt van ons een dikke slaapmat in bruikleen die de eventuele koude nachten met gemak kan trotseren. Ook heb je je eigen tent in bruikleen, je hoeft je slaapplek niet te delen. Naast dat hebben we een grote woontent met verwarming, zodat we ‘s avonds kunnen genieten van een drankje een een spelletje! We gaan raften op een mooie rivier en walvis spotten in een rustig fjord. We bezoeken hoogtepunten in het binnenland als de Askja, Landmannalaugar, de Laki kraters en Thorsmork!

We garanderen je de reis van je leven, lees onze reviews hieronder maar eens, en die op onze Facebookpagina. Ga met ons mee op het avontuur van je leven!

Wil je niet kamperen? Check dan onze noorderlicht-reis eens, nieuwe datum eind september!

Flexibel programma:

Deze prachtige reis heeft een flexibel programma. Dit houdt in dat we weleens een dag korter of langer blijven op een van de campings of uitwijken naar een andere camping. Afhankelijk van de weersomstandigheden, of bijvoorbeeld doordat een rivier niet te doorkruisen is. De reizen in juli en augustus hebben veel langer daglicht dan die in september, waardoor we ook wel eens 's avonds op pad gaan, vaak de extraatjes in deze reis. Echter, in september heb je kans op noorderlicht! Mocht de kans daarop groot zijn en in overeenstemming met de groep verblijven we bijvoorbeeld op een plek die ietsje verder ligt, maar waar de zekerheid een stuk groter is. We doen altijd de plekken aan die in het programma staan als hoogtepunt natuurlijk. Zoals de Askja, Landmannalaugar, Thorsmork en de Laki kraters in het binnenland. Zo ook de Golden Circle en de prachtige zuidkust met allemaal hoogtepunten.

Dag 1: naar IJsland!

Vandaag vlieg je naar het mooie IJsland waar je in Keflavik door de reisbegeleider wordt opgehaald. We verblijven op een camping in de Golden Circle. Een prachtige plek vanwaar we na het avondeten, een wandeling maken door Thingvellir, de plek waar de Euraziatische en Panamerikaanse platen uit elkaar drijven. Uniek om hier ‘s avonds te zijn, zonder de drukte van de vele dagtochten vanuit Reykjavik die vooral overdag hier te vinden zijn. Een stukje van de Golden Circle, waarvan we morgen de rest mogen aanschouwen!

Dag 2: Golden Circle en Kjolur 

Vandaag gaan we al een mooi stuk van het binnenland ontdekken! Na een lekker ontbijt gaan we vroeg op pad om via Geysir en waterval Gulfoss verder te rijden het binnenland in, via de Kjolur route. Na een paar uur rijden over een prachtige gravelweg, een eerste kennismaking met het ruige binnenland met meren en lavavelden, komen we aan bij een uniek natuurgebied. We maken hier een prachtige wandeling over de gekleurde bergen en langs pruttelende modderpoelen. Hierna rijden we nog een uurtje verder om op een prachtplek te overnachten. Een geo-thermisch gebied met een natuurlijke pool, ongelooflijk dat je pas 24 uur op IJsland bent!

Dag 3: naar het noorden en spectaculaire rafttrip

We vervolgen we onze route met aan beide kanten een gletsjer. De Langjökull en Hofsjökull zijn nog maar kleintjes vergeleken de grootste van IJsland, de Vatnajökull, waar we later op deze reis nog komen!
Rond het middaguur komen we op de camping waar we verblijven, na de lunch gaan we een spectaculaire rafttrip maken! Deze trip geldt als één van de mooiste van de wereld, onder leiding van ervaren gidsen is het kicken, adrenaline gegarandeerd. Voor degene die dit toch echt te spannend vinden is er ook een hele mooie, maar wat makkelijkere variant. 
Na de trip kunnen we gebruik maken van de hottubs en het zwembad bij de camping. Genieten dus!

Dag 4: Walvissen spotten

In de ochtend gaan we, bij een klein familiebedrijf, zonder de grote massa toeristen, op zoek naar walvissen. Afgelopen jaar werd vooral de bultrug gezien op 99% van alle tochten! Hierna rijden we oostelijk via de mooie ‘waterval van de Goden’ door naar één van de mooiste plekken in dit gedeelte van IJsland. Het Myvatn, ofwel het muggenmeer.

Dag 5: Myvatn

Deze dag maken we gezamenlijk een plan, maar we maken sowieso een mooie trip rond het meer van Myvatn en verkennen ook de rest van deze prachtige omgeving. Er is mogelijkheid tot paardrijden en indien je graag wilt fietsen is dat ook een optie. Ook zijn er veel diverse wandelingen, zelfs vanaf de camping. 

Dag 6: de Askja caldera

Een prachtige rit met veel stops vandaag. We gaan weer het binnenland in met onder meer een lange pauze, tevens prachtige lunchplek, bij de Herdubreid. Deze tafelberg is na een stemming onder het IJslandse volk uitgeroepen tot de mooiste berg van IJsland! We moeten nog een paar rivieren doorkruisen, wat geen probleem is voor onze grote 4x4 en rijden door naar de Askja. We verblijven deze nacht op een waanzinnig gelegen camping. Het voelt alsof je in the middle of nowhere bent, en dat is ook wel een beetje zo! Na het eten is er de unieke kans in de Viti krater te zwemmen (afhankelijk van de sneeuw, die er misschien in het begin van het seizoen nog ligt) in het blauwe water.

Dag 7: Studlagil canyon 

Gisteren hadden we al zo’n prachtige rit, vandaag doen we daar nog een schepje bovenop! Een prachtige en zeer diverse tocht naar het oosten. Door zandduinen, over lavavelden, groene oases, grote meren en eindelijk ook weer verharde weg rijden we richting Egilstadir, waar we in de buurt ons kamp op zullen zetten. Hier hebben we de mogelijkheid een hapje te gaan eten, en niet onbelangrijk, ons proviand weer aan te vullen! Onderweg bezoeken we nog de prachtige basaltformaties aan de gletsjerrivier Jökulsá, het mooie Studlagil.

Dag 8: Skaftafell national park

Een korte reisdag, vandaag nemen we meteen wat prachtige highlights mee van de mooie oostfjorden en een stuk van de zuidkust. We rijden via de beroemde en prachtige gletsjermeren, voor velen één van de hoogtepunten van deze reis, naar het Skaftafell national park.

We maken een korte maar erg mooie wandeling door dit park naar een prachtige waterval voor we doorrijden naar onze camping in Kirkjubaerklauster. (spreek dat maar eens uit!) We blijven twee nachten op deze mooi gelegen camping.

Dag 9: Laki kraters

De vulkaan Laki heeft wel wat teweeggebracht in het verleden. Door de uitbarsting, waarvan ook heel Europa in de ban was een kleine 250 jaar geleden, daalde zelfs de temperatuur wereldwijd met 1 graad! We bezoeken deze unieke plek in het binnenland, waarbij we uiteraard regelmatig stoppen om foto’s te maken. Een volle dag in het binnenland met een aantal wandelingen. Op de weg terug naar de camping is er nog een mogelijkheid een prachtige kloof te bezoeken. De door een liedje en clip van Justin Bieber wereldberoemd gemaakte Fjadrargljúfúr. 

Dag 10: Landmannalaugar

Naar Landmannalaugar, deze weg het binnenland in heeft waarschijnlijk de meeste rivierdoorsteken van deze reis. Een prachtig stuk natuur glijdt aan ons voorbij op weg naar wat weer een hoogtepunt van deze reis is! Op de heenweg brengen we nog een bezoek aan Eldgja, een prachtige en vulkanische kloof met een gigantische waterval. Landmannalaugar is een unieke plek, aan een oase met een warme rivier waar je in kan baden staat bekend om zijn mooie gekleurde bergen.

Dag 11: Landmannalaugar

We maken hier een prachtige wandeling, de mooiste van deze reis naar alle waarschijnlijkheid. Langs pruttelende poelen, lavavelden endoor het prachtige gekleurde gebergte. Deze wandeling is in diverse stukken te verdelen en je kunt zowel een lange, pittige wandeling doen als een makkelijkere variant. 

Dag 12: Vík, zwarte strand en watervallen

We rijden terug naar de hoofdweg en bezoeken diverse unieke plekken aan de zuidkust. In de reizen van juli zie je zeker de papegaaiduiker vandaag! Prachtige watervallen, het strand van Vik en wie weet hebben we nog tijd om naar het gecrashte vliegtuig van ‘wie is de mol’ van een paar jaar terug te wandelen voor we de drukte verlaten en we naar het mooie en groene Thorsmork gaan. We verblijven op een heel erg mooie en relaxte camping komende twee nachten.

Dag 13: Thórsmörk

Uiteraard maken we een mooie wandeling in deze omgeving, je kunt vandaag zelf bepalen hoe lang, er zijn diverse mogelijkheden. Zo bijzonder om hier, tussen twee gletsjers, waaronder de beruchte Eyjafjallajökull, te bivakkeren! Eigenlijk wil je hier niet meer weg.

Dag 14: Reykjavik 

We gaan in de loop van de ochtend weg waardoor we nog genoeg tijd hebben om het leuke en gezellige Reykjavik te bezoeken. In de avond sluiten we twee geweldige weken af met een diner. We verblijven op de stadscamping op een klein half uur lopen vanaf het centrum.

Dag 15: naar Nederland 

Vandaag zit deze fantastische reis er helaas op. Wat een aaneenschakeling van hoogtepunten.  

Afhankelijk van de vluchttijd brengt de reisleider je naar het vliegtuig, indien je pas in de avond vliegt is er de mogelijkheid nog even Reykjavik in te gaan

28 juli ( gegarandeerd vertrek - met september samen onze drukste datum)

 • 8 boekingen (4 M/ 4 V - gemiddelde leeftijd 34)
 • diverse opties 

16 augustus 

 • vol geboekt - check ons Rondje IJsland ook op deze datum (beperkt plek)

8 september (gegarandeerd vertrek)

 • 10 boekingen (5 M/ 5 V - gemiddelde leeftijd 43)
 • Nog zeer beperkt plek

Download hier de paklijst

Naast de dingen die je graag persoonlijk meeneemt willen we je ook graag een leidraad geven voor de vrij essentiële dingen die handig zijn op deze reizen. Of als reminder, dat je een paspoort mee moet nemen lijkt ons logisch.

 • Paspoort en reisverzekering, medische documenten (indien van belang).
 • Vliegticket, op de meeste vluchten heb je alleen je boekingsnummer en paspoort nodig. Dit krijg je van ons toegestuurd.
 • Rugzak of sporttas voor je spullen, geen hardcase koffer.
 • Dagrugzak met regenhoes (ongeveer 20/30 liter inhoud).
 • Goede waterdichte wandelschoenen.
 • Regenkleding (geen poncho).
 • Sneldrogende outdoorbroek(en).
 • Training of joggingbroek.
 • Fleece trui(en).
 • Thermo shirt.
 • Ondergoed en (wandel)sokken.
 • Muts, dunne handschoenen.
 • Slaapmasker (alleen bij de reizen in juni en juli).
 • Outdoor T-shirts, zoals de shirts voor hardlopen, geen katoen.
 • Handdoeken, sneldrogend.
 • Slippers, gymschoenen.
 • Zwembroek, Badpak, Bikini.
 • Broodtrommel voor de lunch (plastic zakjes zijn slecht voor het milieu).
 • Slaapzak (comfort temperatuur ongeveer rond het vriespunt) Eventueel een lakenzak voor extra warmte en hygiëne.
 • Eventueel powerbank om je apparatuur op te laden, koude nachten kost veel batterij.
 • Eenvoudig EHBO setje met pleisters, aspirine en dergelijke.
 • Drinkfles of Camelbag.
 • Hoeslaken voor je matras. Liefst met elastiek rondom wat om éénpersoonsmatras past voldoet.

Zoals gezegd, een leidraad.

Het niet hebben en daarom moeten aanschaffen van outdoorkleding hoeft niet duur te zijn. Een thermo shirt heb je bijvoorbeeld al bij Decathlon onder de €10,- , bedrijven zoals Perry en Bever hebben regelmatig aanbiedingen. Het belangrijkste is je slaapzak, de nachten kunnen koud zijn op IJsland. Bij de Decathlon heb je voor ongeveer €70.- een slaapzak voor temperaturen tussen de 0 en 5 graden celsius.

Het spreekt voor zich dat we je graag tips geven over de aanschaf, daarvoor kun je altijd even bellen, appen of mailen!

Bart
Bart
Reisleider Harm houdt van IJsland en kent IJsland.

Hij brengt zijn passie voor natuurschoon zoals watervallen, geisers, gletsjers, berggebieden over op je tijdens deze rondreis langs de kust en binnenland. Geen moment om je te vervelen door alle uitzichten en activiteiten zoals hikes, rafttrip, walvis spotten.

Martijn van Mourik
Martijn van Mourik
Een top-vakantie, en zeker een aanrader als actieve vakanties je aanspreken!

De rondreis door het binnenland van IJsland is een onvergetelijke vakantie voor mensen die een beetje avontuurlijk zijn ingesteld en die het niet erg vinden hun eigen tentje op te zetten en af en toe een steentje bij te dragen met bijv. het doen van de afwas.

Mijn vriendin Sanne en ik waren het enige stelletje in een groep van 6, maar we werden probleemloos geaccepteerd door de anderen. Harm, onze reisleider, gaf ons zelfs de beschikking over zijn eigen, iets ruimere tent zodat we hier met zijn tweeën in konden slapen, grote klasse!

De reis is misschien iets duurder dan als je op de bonnefooi gaat, maar daar krijg je dan wel een enthousiaste reisleider (met superjeep, zodat je overal makkelijk kunt komen) voor terug. Harm kent IJsland op zijn duimpje en wist ons naar alle mooie plekjes te leiden (en mooie plekjes heeft IJsland genoeg, zelden zo’n ruig en schilderachtig mooi landschap gezien!). Ook was hij flexibel genoeg om rekening te houden met de wensen van de groep, iets wat Sanne en ik erg konden waarderen.

Fijn was ook dat de tentjes en overige voorzieningen goed verzorgd waren, het enige wat we misten waren een airfryer en een melkopschuimer, maar hier was het misschien ook de vakantie niet naar… 😉

De locaties waar we overnachtten waren veelal eenvoudig, maar beschikten meestal wel over een prachtig uitzicht. Een ander leuk iets vond ik dat we boodschappen met de hele groep deden, je beslist dus samen wat er gegeten wordt en kunt eventueel nog wat voor jezelf kopen. Dat dit alles bij de reis was inbegrepen, en je dus buiten de reissom eigenlijk verder weinig kosten hoeft te maken, was een leuke bijkomstigheid!

Martijn (uit de groep van juli / augustus 2019)

Hanneke
Hanneke
Wat een onvergetelijke reis was de IJsland binnenlandreis!

We hebben natuurlijk wel iets meegemaakt wat zelden voorkomt in IJsland… 2 weken lang geen regen gehad en veel in korte broek gelopen. Maar wat een super reis! Schitterende wandelingen gemaakt, met de stoere auto door rivieren gereden, verschillende walvissen en dolfijnen gezien, na een nacht met nachtvorst met onze groep ‘s morgens in een kratermeer gezwommen (26 graden) , raften, de verschillende ijsschotsmeren en niet te vergeten al die mooie watervallen! Wat is IJsland toch een geweldig land! Onze tentjes hebben echt op de mooiste plekjes gestaan.
Harm van Localadventures weet echt waar hij het over heeft. Mocht je nog twijfelen, niet doen gewoon gelijk boeken! Deze reis raad ik echt iedereen aan die van avontuurlijk vakanties houdt.

Noëlle
Noëlle
Harm is een top reisbegeleider, altijd op zoek naar de beste plekjes en momenten voor zijn reizigers.

Deze IJsland reis was wederom een hoogtepunt! Harm is een top reisbegeleider die heel flexibel is, bijvoorbeeld als het weer slechter wordt dan vindt hij het geen probleem om uit te wijken. Hij gaat juist op zoek naar de beste plekjes en momenten voor zijn reizigers.
De natuur is natuurlijk prachtig, maar olmdat Harm zijn kennis van het land zo groot is kom je vaak op hele unieke plekjes. Ook weet hij enorm veel te vertellen. Dat maakt dat hij geen reisbegeleider is die je enkel van a naar b brengt.
We hebben de prachtigste wandelroutes gelopen en kwamen op hele mooie adembenemende plekjes. Zoals we dat elke keer tegen elkaar zeiden ‘wauw’ momentjes!
Deze reis is absoluut een aanrader!

Sandra
Sandra
Een geweldige reis met een aaneenschakeling van hoogtepunten.

Ruben van Tellingen
Ruben van Tellingen
Mijn eerste outdoor ervaring was geweldig!

Nicky Smeets
Nicky Smeets
Ik heb echt enorm genoten en kan t iedereen aanraden!

Kevin Pluk
Kevin Pluk
Zoveel moois in het binnenland...

Reserveer direct jouw plek:

Binnenlandreis 16 juli 2022

 2.695,00

Onder voorbehoud van kleine aanpassingen in het reisschema en activiteiten hebben we vanwege de grote vraag de data voor 2022 al vastgezet.

All-In reis van 15 dagen inclusief eten, activiteiten en vervoer, tent voor alleengebruik en dikke slaapmat in bruikleen!

Lees hier de uitgebreide informatie over deze reis en de andere mogelijke reisdata

Wissen

Binnenlandreis 8 augustus 2022

 2.695,00

Onder voorbehoud van kleine aanpassingen in het reisschema en activiteiten hebben we vanwege de grote vraag de data voor 2022 al vastgezet.

All-In reis van 15 dagen inclusief eten, activiteiten en vervoer, tent voor alleengebruik en dikke slaapmat in bruikleen!

Lees hier de uitgebreide informatie over deze reis en de andere mogelijke reisdata

Wissen