Binnenlandreis

15 daagse reis

6-8 personen

vanaf € 3.295,-

Onze nummer 1 reis. Naast de hoogtepunten van IJsland ook de fascinerende pracht en ruigheid van het binnenland. Ontdek IJsland op een manier die maar weinig toeristen doen.

Binnenlandreis

Deze groepsreis die mede door het binnenland van IJsland gaat met daarbij fantastische activiteiten is er een die je je leven lang zal herinneren!

Met onze stoere 4×4 bus steken we rivieren door en bezoeken we unieke plekken. Een aaneenschakeling van hoogtepunten. We maken prachtige wandelingen, zijn lekker actief, zwemmen in een kratermeer, deze reis is één groot avontuur .

Bang zijn om het koud te krijgen ‘s nachts is niet nodig, je krijgt van ons een dikke slaapmat in bruikleen die de eventuele koude nachten met gemak kan trotseren. Ook heb je je eigen tent in bruikleen, je hoeft je slaapplek niet te delen. Naast dat hebben we een grote woontent met verwarming, zodat we ‘s avonds kunnen genieten van een drankje een een spelletje! We gaan een gletsjertocht doen op de grootste gletsjer van IJsland en walvis spotten in een rustig fjord. We bezoeken hoogtepunten in het binnenland als de Askja, Landmannalaugar, de Laki kraters en Thorsmork!

Bijna vol, laatste 2 plekken 26 juli!

Binnenlandreis
20 juli 2024

Gegarandeerd vertrek

€ 3.295,-

Reisschema

Flexibel programma

Deze prachtige reis heeft een flexibel programma. Dit houdt in dat we weleens een dag korter of langer blijven op een van de campings of uitwijken naar een andere camping. Afhankelijk van de weersomstandigheden, of bijvoorbeeld doordat een rivier niet te doorkruisen is.

De reizen in juli en augustus hebben lang daglicht, waardoor we ook wel eens ‘s avonds op pad gaan. Dat zijn vaak de extraatjes in deze reis. We doen altijd de plekken aan die in het programma staan als hoogtepunt natuurlijk. Zoals de Askja, Landmannalaugar, Thorsmork en de Laki kraters in het binnenland. Zo ook de Golden Circle en de prachtige zuidkust met allemaal hoogtepunten.

Scroll
Dag 1

Naar IJsland!

Vandaag vlieg je naar het mooie IJsland waar je in Keflavik door de reisbegeleider wordt opgehaald. We verblijven op een camping in de Golden Circle. Een prachtige plek vanwaar we na het avondeten, een wandeling maken door Thingvellir, de plek waar de Euraziatische en Panamerikaanse platen uit elkaar drijven. Uniek om hier ‘s avonds te zijn, zonder de drukte van de vele dagtochten vanuit Reykjavik die vooral overdag hier te vinden zijn. Een stukje van de Golden Circle, waarvan we morgen de rest mogen aanschouwen!

Camping in of nabij Thingvellir

Dag 2

Golden Circle en Kjolur

Vandaag gaan we al een mooi stuk van het binnenland ontdekken! Na een lekker ontbijt gaan we vroeg op pad om via Geysir en waterval Gulfoss verder te rijden het binnenland in, via de Kjolur route.

Na een paar uur rijden over een prachtige gravelweg, een eerste kennismaking met het ruige binnenland met meren en lavavelden, komen we aan bij een uniek natuurgebied. We maken hier een prachtige wandeling over de gekleurde bergen en langs pruttelende modderpoelen. Hierna rijden we nog een uurtje verder om op een prachtplek te overnachten. Een geo-thermisch gebied met een natuurlijke pool, ongelooflijk dat je pas 24 uur op IJsland bent!

Camping in Hveravellir of Kerlingarfjöll, beide met natuurlijke hottub

Dag 3

Naar het noorden

We vervolgen we onze route met aan beide kanten een gletsjer. De Langjökull en Hofsjökull zijn nog maar kleintjes vergeleken de grootste van IJsland, de Vatnajökull, waar we later op deze reis nog komen!

We bezoeken een geo-thermisch gebied onderweg waar we een mooie wandeling maken en kunnen genieten van een natuurlijke pool.

Eind van de middag komen we op onze camping gelegen aan de zee, het fjord Eyjafjördur. Daar is ook nog eens een zwart strand en daarop twee hottubs. Durf jij af te koelen in de zee?!

Camping in Hauganes aan zee, met hottubs

Dag 4 t/m 7

Walvissen spotten

In de ochtend gaan we bij een klein familiebedrijf op zoek naar walvissen. De haven ligt op loopafstand van de camping, da's lekker! Afgelopen jaar werd vooral de bultrug gezien op 99% van alle tochten! Het Eyjafjördur ligt beschut tussen de bergen en hierdoor is het vaak wat rustiger op het water dan de open zee. Je hoeft niet bang te zijn voor zeeziekte dus.

Hierna rijden we oostelijk naar Akureyri, de 2e stad van IJsland en via de mooie ‘waterval van de Goden’ door naar één van de mooiste plekken in dit gedeelte van IJsland. Het Myvatn, ofwel het muggenmeer.

We krijgen op deze reis zoveel indrukken te verwerken dat we hier drie nachten blijven en van hieruit de dagtrips ondernemen. Uit onze ervaring blijkt dat dit de laatste jaren erg fijn was voor de groep.

Myvatn - vrije dag

Deze dag maken we gezamenlijk een plan, maar we maken sowieso een mooie trip rond het meer van Myvatn en verkennen ook de rest van deze prachtige omgeving. Er is mogelijkheid tot paardrijden en indien je graag wilt fietsen is dat ook een optie. Ook zijn er veel diverse wandelingen, zelfs vanaf de camping. Je kunt ook lekker even de tijd voor jezelf nemen indien je daar behoefte heb.

De Askja caldera

Een prachtige rit met veel stops vandaag. We gaan het binnenland in met onder meer een lange pauze, tevens prachtige lunchplek, bij de Herdubreid. Deze tafelberg is na een stemming onder het IJslandse volk uitgeroepen tot de mooiste berg van IJsland! We moeten nog een paar rivieren doorkruisen, wat geen probleem is voor onze grote 4x4 en rijden door naar de Askja. Het voelt alsof je in the middle of nowhere bent, en dat is ook wel een beetje zo! Er is de unieke kans in de Viti krater te zwemmen (afhankelijk van de sneeuw, die er misschien in het begin van het seizoen nog ligt) in het blauwe water.

Eind van de middag rijden we terug naar de camping in Myvatn.

Camping in Myvatn 3 nachten, mogelijkheid tot wassen

Dag 7

Studlagil Canyon en Dettifoss

Over de verharde weg rijden we richting oost IJsland om halverwege ons proviand aan te vullen in Egilsstadir.

Maar eerst maken we nog een lange stop bij de meest krachtige waterval van IJsland, de Dettifoss. Naastgelegen Selfoss ligt op loopafstand wat noordelijker en is prachtig om te zien.

Daarna rijden we door naar wat een erg populaire bestemming is geworden in de laatste jaren op IJsland (en dat is niet voor niets zo!) de prachtige basaltformaties aan de gletsjerrivier Jökulsá, het mooie Studlagil.

Camping in de buurt van Djúpivogur

Dag 8

Skaftafell national park

Vandaag nemen we meteen wat prachtige highlights mee van de mooie oostfjorden en een stuk van de zuidkust. We rijden via de beroemde en prachtige gletsjermeren, voor velen één van de hoogtepunten van deze reis, naar het Skaftafell national park.

Hier slaan we ons kamp op om vervolgens onder leiding van een gids de gletsjer op te gaan! Een spectaculaire tocht waarbij we veel te weten komen over deze ijsmassa. We warmen weer lekker op in onze grote woontent en maken na het eten nog een mooie wandeling naar een prachtige waterval.

Camping Skaftafell

Dag 9

Laki kraters

De vulkaan Laki heeft wel wat teweeggebracht in het verleden. Door de uitbarsting, waarvan ook heel Europa in de ban was een kleine 250 jaar geleden, daalde zelfs de temperatuur wereldwijd met 1 graad! We bezoeken deze unieke plek in het binnenland, waarbij we uiteraard regelmatig stoppen om foto’s te maken. Een volle dag in het binnenland met een aantal wandelingen. Op de weg terug naar de camping is er nog een mogelijkheid een prachtige kloof te bezoeken. De door een liedje en clip van Justin Bieber wereldberoemd gemaakte Fjadrargljúfúr.

Camping Kirkjubaerklaustur 

Dag 10 en 11

Landmannalaugar en Eldgja

Naar Landmannalaugar, deze weg het binnenland in heeft waarschijnlijk de meeste rivierdoorsteken van deze reis. Een prachtig stuk natuur glijdt aan ons voorbij op weg naar wat weer een hoogtepunt van deze reis is! Op de heenweg brengen we nog een bezoek aan Eldgja, een prachtige en vulkanische kloof met een gigantische waterval.

Landmannalaugar is een unieke plek, aan een oase met een warme rivier waar je in kan baden staat bekend om zijn mooie gekleurde bergen.

Landmannalaugar

We maken hier een prachtige wandeling, de mooiste van deze reis naar alle waarschijnlijkheid. Langs pruttelende poelen, lavavelden endoor het prachtige gekleurde gebergte. Deze wandeling is in diverse stukken te verdelen en je kunt zowel een lange, pittige wandeling doen als een makkelijkere variant.

Camping Landmannalaugar of Holaskjol 2 nachten

Dag 12 en 13

Zuidkust en Thorsmork

We rijden terug naar de hoofdweg en bezoeken diverse unieke plekken aan de zuidkust. In de reizen van juli zie je zeker de papegaaiduiker vandaag! Prachtige watervallen, het strand van Vik en wie weet hebben we nog tijd om naar het gecrashte vliegtuig van ‘wie is de mol’ van een paar jaar terug te wandelen voor we de drukte verlaten en we naar het mooie en groene Thorsmork gaan. We verblijven op een heel erg mooie en relaxte camping komende twee nachten.

Thórsmörk

Uiteraard maken we een mooie wandeling in deze omgeving, je kunt vandaag zelf bepalen hoe lang, er zijn diverse mogelijkheden. Zo bijzonder om hier, tussen twee gletsjers, waaronder de beruchte Eyjafjallajökull, te bivakkeren! Eigenlijk wil je hier niet meer weg.

Camping Básar - Thorsmork 2 nachten

Dag 14 en 15

Reykjavik 

We gaan in de loop van de ochtend weg waardoor we nog genoeg tijd hebben om het leuke en gezellige Reykjavik te bezoeken. In de avond sluiten we twee geweldige weken af met een diner. We verblijven op de stadscamping op een klein half uur lopen vanaf het centrum.

Camping Reykjavik

Naar Nederland 

Vandaag zit deze fantastische reis er helaas op. Wat een aaneenschakeling van hoogtepunten.

Afhankelijk van de vluchttijd brengt de reisleider je naar het vliegtuig, indien je pas in de avond vliegt is er de mogelijkheid nog even Reykjavik in te gaan.

Inclusief

Vliegtickets
Ontbijt, lunch en diner
Bezoek Landmannalaugar
Golden Circle
Walvis safari
Laki kraters en Thorsmork
Diverse wandelingen
Spectaculaire Gletsjertocht
Bezoek National Parken
Nederlandstalige reisbegeleiding

Exclusief

Persoonlijke uitgaven
Verplichte reisverzekering
Vier keer uit eten

Aankomende reizen

Binnenlandreis
20 juli 2024

Gegarandeerd vertrek

€ 3.295,-

Dit zeggen onze Adventurers

5/5

Binnenlandreis, gave ervaring!

Hele gave ervaring, zeker een aanrader. Harm brengt je op plekken in het binnenland waar je anders waarschijnlijk niet zou komen en de landschappen zijn waanzinnig. De tenten en matjes zijn daarnaast uitstekend, en met een leuke groep maak je er een fantastische twee weken binnenlandreis van!

Noorderlichtreis met Local Adventures

Geweldige, gemoedelijke, actieve reis door het in de herfst prachtige IJsland. Hele goede prijs kwaliteit verhouding, veel inclusief, mooie overnachtingen op unieke locaties, kleine groep en een reisleider die heel veel weet over IJsland en daardoor naast de hotspots ook langs relatief onontdekte plekken gaat en het programma flexibel kan aanpassen.

Aanrader! Rondje IJsland met Local Adventures

Net terug van de 12-daagse kampeerreis Rondje IJsland met Harm / Local Adventures. Wat een prachtige reis door een prachtig land! De passie en liefde die Harm heeft voor IJsland en voor het laten zien van al het moois dat het land te bieden heeft - inclusief wat minder bekende pareltjes - zorgden voor een extra gouden randje aan de toch al mooie reis. De flexibiliteit in het reisschema en de leuke relatief kleine groep maakten het helemaal compleet. Een absolute aanrader!
en_GBEnglish

Boek een Binnenlandreis

Selecteer een vertrekdatum

Kies je reis