De 'Grand Tour'

All-in reis: Inclusief tickets, activiteiten en eten

€ 3.495,-

Landmannalaugar

De 'Grand Tour'

Inclusief

 • Nederlandse reisleider
 • Vliegtickets
 • Maaltijden
 • 5 dagen hiken met bagagevervoer
 • Bezoek Blue Lagoon
 • Spectaculaire rafttrip
 • Walvis spotten
 • Bezoek National Parken
 • Golden Circle
 • Fantastische binnenland

Exclusief

 • Persoonlijke uitgaven
 • Verplichte reisverzekering
 • 2 x uit eten binnenlandreis
 • Eten tijdens de vrije dagen in Reykjavik
 • Eventuele Corona test

Deze waanzinnig mooie en sportieve groepsreis is een combinatie van onze Laugavegur hike en de binnenlandreis. Maar dan nét met een beetje extra's! We beginnen met een fantastische wandeltocht door een ongerept stukje IJsland in het binnenland. Een avontuur waarbij je 5 dagen één bent met de natuur en de elementen. We lopen met lichte bepakking op iedere dag tussen de 12 en 20 kilometer over de Weg van de Warme Bronnen, de Laugavegur.

We kamperen op prachtige plekken. Tevens hebben we de service van bagagevervoer zodat je heerlijk met een dagrugzak kunt lopen. De tenten, dikke slaapmatten en je eigen spullen staan aan het eind van de etappe weer wachten op je. Ook hebben we een grote tent* met verwarming om 's avonds na te praten over de etappe. Iedere avond koken we gezamenlijk een lekker maaltje en ook je uitgebreide ontbijt en lunch zitten in de prijs inbegrepen!

Als we terug zijn in Reykjavik heb je een dag voor jezelf. Even bijkomen en dat doen we ook de dag voor de rest van de groep aankomt voor de resterende trip door het binnenland. Met een bezoek aan het Reykjanes schiereiland, een geo-thermisch veld, de brug tussen de continenten én een bezoek aan de Blue Lagoon!

Hé, en dan heb je nog 15 dagen om de rest van IJsland te beleven! 

We komen op een paar plekken waar je al geweest bent maar er is daar genoeg variatie om meer van die plekken te zien. Wat ga je allemaal nog zien en meemaken? Wat dacht je van een spectaculaire rafttrip in het noorden, walvis spotten, de Askja, Laki kraters, de gletsjermeren, noem maar op! Lees snel het hele programma in de dagbeschrijving en ga mee op deze droomreis.

 

Dag 1: Aankomst en Reykjavik

Na aankomst op het vliegveld wordt je opgehaald door de reisleider en vertrekken we naar de camping van Reykjavik waar we de eerste en laatste nacht zullen verblijven. Je hebt de rest van de dag om deze leuke stad te ontdekken en kunnen met de groep ergens een hapje gaan eten.

Dag 2: Landmannalaugar

Landmannalaugar naar Hraftinnusker. 12 km en 550 hoogtemeters.

Na een lekker ontbijt gaan we vandaag het binnenland in. Een prachtige rit langs de beruchte Hekla vulkaan, door een zwarte zandwoestijn en prachtige bergen. Landmannalaugar is bekend om zijn mooie gekleurde bergen. Na de lunch gaan we op pad voor de eerste etappe van 12 kilometer. Het is de enige etappe waarin we veel moeten klimmen, maar kunnen hier de tijd voor nemen en genieten van de omgeving. We maken vandaag zo'n 550 hoogtemeters en slapen op de camping bij de hut Hraftinnusker. Deze hut ligt op 1100 meter en heeft een waanzinnig uitzicht waarbij je al een stuk van de etappe van morgen kan zien. Tevens de meest primitieve hut zonder douche en alleen koud stromend water.

Dag 3: Alfavatn

Hraftinnusker naar Alfavatn. 12 km en 110 hoogtemeters.

We zullen eerst de sneeuwvelden moeten doorkruisen om aan het mooiste uitzicht van vandaag te geraken. Op een heldere dag zie je de gletsjers Myrdalsjoküll en Eyjafjallajoküll liggen in het zuiden. Het meer Alfavatn en de hut zijn ook goed te zien vanaf hier. We dalen 500 meter om de laatste kilometers vlak te lopen. Wat een verandering van omgeving, iets wat we heel deze reis ervaren. De afwisseling van de natuur is ongekend. We zetten de tentjes op en verwarmen ons in onze groepstent terwijl de IJslandse biertjes liggen af te koelen in de rivier. Klinkt goed toch?!

Dag 4: Emstrur

Alfavatn naar Emstrur. 16 km en 290 hoogtemeters.

Een vrij vlakke etappe, meestal door steenvelden. Halverwege zit een rivier die we moeten doorkruisen, deze wandeldag is wat langer maar ook vrij makkelijk. De hut met camping ligt wat beschut in een dal aan een riviertje. 

Dag 5: Thorsmörk

Emstrur naar Thorsmörk. 18 km met 350 hoogtemeters.

Een diverse etappe wederom met zo nu en dan een aardig klimmetje. Over steenvelden, langs bulderende rivieren en groene heuvels. Onderweg hebben we een prachtige plek aan een riviertje om even uit te rusten en te lunchen. We doorkruisen ook vandaag weer een rivier en komen dan in de groene oase Thorsmörk aan. Prachtig is deze omgeving zo tussen de gletsjers en imposante bergen in! We verblijven op een camping tussen de bomen onderaan de voet van de beruchte Fimmvorduhals.

Dag 6: Skógafoss

Machtig toch, op zulke plekken wakker worden ‘s ochtends? 

Vandaag heb je twee opties: je blijft tot aan het einde van de middag in Thorsmörk waar je meerdere wandelingen kunt doen, of je doet lekker niets, dat kan natuurlijk ook. De mogelijkheid is er ook de mooie maar pittige Fimmvorduhals te lopen. 23 kilometer naar de Skógafoss met zo'n 1000 hoogtemeters. Aan het einde van de middag kun je met de auto vanaf Thorsmörk terug en halen we de andere deelnemers op bij deze mooie waterval. We verblijven op de stadscamping van Reykjavik.

Dag 7: Rustdag Reykjavik

Degene die alleen de Laugavegurreis hebben geboekt worden terug gebracht naar het vliegveld en jij mag een lekker dagje bijkomen van de afgelopen wandeldagen. Je kunt het leuke Reykjavik in, naar musea, gewoon lekker slenteren of je doet gewoon een dagje even niets. Tenslotte ben je pas op 1/3 van de reis!

Dag 8: Reykjanes en Blue Lagoon

Morgen komt de rest van de groep aan, dus we hebben nog een dag, heerlijk! Vandaag maken we een mooie rit over het Reykjanes schiereiland. Met een bezoek aan de brug tussen de continenten, het geo-thermisch gebied Krysúvik en een bezoek aan de Blue Lagoon. Even lekker ontspannen en genieten van deze warme thermische baden. Toch een mooi extraatje in deze reis!

Dag 9: Thingvellir

Nadat we de groep hebben opgepikt van het vliegveld gaan we naar een prachtige plek vanwaar we een wandeling maken door Thingvellir, de plek waar de Euraziatische en Panamerikaanse platen uit elkaar drijven. Uniek om hier ‘s avonds te zijn, zonder de drukte van de vele dagtochten vanuit Reykjavik die vooral overdag hier te vinden zijn. Een stukje van de Golden Circle, waarvan we morgen de rest mogen aanschouwen!

Dag 10: Golden Circle en Kjolur 

Vandaag gaan we al een mooi stuk van het binnenland ontdekken! Na een lekker ontbijt gaan we vroeg op pad om via Geysir en waterval Gulfoss verder te rijden het binnenland in, via de Kjolur route. Na een paar uur rijden over een prachtige gravelweg, een eerste kennismaking met het ruige binnenland met meren en lavavelden, komen we aan bij een uniek natuurgebied. We maken hier een prachtige wandeling over de gekleurde bergen en langs pruttelende modderpoelen. Hierna rijden we nog een uurtje verder om op een prachtplek te overnachten. Een geo-thermisch gebied met een natuurlijke pool, ongelooflijk mooi om hier te bivakkeren!

Dag 11: naar het noorden en spectaculaire rafttrip

We vervolgen we onze route met aan beide kanten een gletsjer. De Langjökull en Hofsjökull zijn nog maar kleintjes vergeleken de grootste van IJsland, de Vatnajökull, waar we later op deze reis nog komen!
Rond het middaguur komen we op de camping waar we verblijven, na de lunch gaan we een spectaculaire rafttrip maken! Deze trip geldt als één van de mooiste van de wereld, onder leiding van ervaren gidsen is het kicken, adrenaline gegarandeerd. Voor degene die dit toch echt te spannend vinden is er ook een hele mooie, maar wat makkelijkere variant. 
Na de trip kunnen we gebruik maken van de hottubs en het zwembad bij de camping. Genieten dus!

Dag 12: Walvissen spotten

In de ochtend gaan we, bij een klein familiebedrijf, zonder de grote massa toeristen, op zoek naar walvissen. Afgelopen jaar werd vooral de bultrug gezien op 99% van alle tochten! Hierna rijden we oostelijk via de mooie ‘waterval van de Goden’ door naar één van de mooiste plekken in dit gedeelte van IJsland. Het Myvatn, ofwel het muggenmeer.

Dag 13: Myvatn

Deze dag maken we gezamenlijk een plan, maar we maken sowieso een mooie trip rond het meer van Myvatn en verkennen ook de rest van deze prachtige omgeving. Er is mogelijkheid tot paardrijden en indien je graag wilt fietsen is dat ook een optie. Ook zijn er veel diverse wandelingen, zelfs vanaf de camping. 

Dag 14: de Askja caldera

Een prachtige rit met veel stops vandaag. We gaan weer het binnenland in met onder meer een lange pauze, tevens prachtige lunchplek, bij de Herdubreid. Deze tafelberg is na een stemming onder het IJslandse volk uitgeroepen tot de mooiste berg van IJsland! We moeten nog een paar rivieren doorkruisen, wat geen probleem is voor onze grote landrover, en rijden door naar de Askja. We verblijven deze nacht op een waanzinnig gelegen camping. Het voelt alsof je in the middle of nowhere bent, en dat is ook wel een beetje zo! Na het eten is er de unieke kans in de Viti krater te zwemmen (afhankelijk van de sneeuw, die er misschien in het begin van het seizoen nog ligt) in het blauwe water.

Dag 15: Studlagil canyon 

Gisteren hadden we al zo’n prachtige rit, vandaag doen we daar nog een schepje bovenop! Een prachtige en zeer diverse tocht naar het oosten. Door zandduinen, over lavavelden, groene oases, grote meren en eindelijk ook weer verharde weg rijden we richting Egilstadir, waar we in de buurt ons kamp op zullen zetten. Hier hebben we de mogelijkheid een hapje te gaan eten, en niet onbelangrijk, ons proviand weer aan te vullen! Onderweg bezoeken we nog de prachtige basaltformaties aan de gletsjerrivier Jökulsá, het mooie Studlagil.

Dag 16: Skaftafell national park

Een korte reisdag, vandaag nemen we meteen wat prachtige highlights mee van de mooie oostfjorden en een stuk van de zuidkust. We rijden via de beroemde en prachtige gletsjermeren, voor velen één van de hoogtepunten van deze reis, naar het Skaftafell national park.

We maken een korte maar erg mooie wandeling door dit park naar een prachtige waterval voor we doorrijden naar onze camping in Kirkjubaerklauster. (spreek dat maar eens uit!) We blijven twee nachten op deze mooi gelegen camping.

Dag 17: Laki kraters

De vulkaan Laki heeft wel wat teweeggebracht in het verleden. Door de uitbarsting, waarvan ook heel Europa in de ban was een kleine 250 jaar geleden, daalde zelfs de temperatuur wereldwijd met 1 graad! We bezoeken deze unieke plek in het binnenland, waarbij we uiteraard regelmatig stoppen om foto’s te maken. Een volle dag in het binnenland met een aantal wandelingen. Op de weg terug naar de camping is er nog een mogelijkheid een prachtige kloof te bezoeken. De door een liedje en clip van Justin Bieber wereldberoemd gemaakte Fjadrargljúfúr. 

Dag 18: Landmannalaugar

Naar Landmannalaugar, deze weg het binnenland in heeft waarschijnlijk de meeste rivierdoorsteken van deze reis. Een prachtig stuk natuur glijdt aan ons voorbij op weg naar wat weer een hoogtepunt van deze reis is! Op de heenweg brengen we nog een bezoek aan Eldgja, een prachtige en vulkanische kloof met een gigantische waterval. Landmannalaugar is een unieke plek, aan een oase met een warme rivier waar je in kan baden staat bekend om zijn mooie gekleurde bergen.

Dag 19: Landmannalaugar

Je bent hier begonnen met de wandeling eind augustus! De groep maakt een prachtige wandeling, de mooiste van deze reis naar alle waarschijnlijkheid, waarvan je al een stukje hebt gelopen. Langs pruttelende poelen, lavavelden endoor het prachtige gekleurde gebergte. Deze wandeling is in diverse stukken te verdelen en je kunt zowel een lange, pittige wandeling doen als een makkelijkere variant. 

Dag 20: Vík, zwarte strand en watervallen

We rijden terug naar de hoofdweg en bezoeken diverse unieke plekken aan de zuidkust. In de reizen van juli zie je zeker de papegaaiduiker vandaag! Prachtige watervallen, het strand van Vik en wie weet hebben we nog tijd om naar het gecrashte vliegtuig van ‘wie is de mol’ van een paar jaar terug te wandelen voor we de drukte verlaten en we naar het mooie en groene Thorsmork gaan. We verblijven op een heel erg mooie en relaxte camping komende twee nachten.

Dag 21: Thórsmörk

Uiteraard maken we een mooie wandeling in deze omgeving, je kunt vandaag zelf bepalen hoe lang, er zijn diverse mogelijkheden. Je bent hier dan wel geweest, er is zoveel meer te zien en te beleven! Zo bijzonder om hier, tussen twee gletsjers, waaronder de beruchte Eyjafjallajökull, te bivakkeren! Eigenlijk wil je hier niet meer weg.

Dag 22: Reykjavik 

We gaan in de loop van de ochtend weg waardoor we nog genoeg tijd hebben om het leuke en gezellige Reykjavik te bezoeken. In de avond sluiten we twee geweldige weken af met een diner. We verblijven op de stadscamping op een klein half uur lopen vanaf het centrum.

Dag 23: naar Nederland 

Vandaag zit deze fantastische reis er helaas op. Wat een aaneenschakeling van hoogtepunten.  

Afhankelijk van de vluchttijd brengt de reisleider je naar het vliegtuig, indien je pas in de avond vliegt is er de mogelijkheid nog even Reykjavik in te gaan

Flexibel programma:

Deze prachtige reis heeft een flexibel programma. Dit houdt in dat we weleens een dag korter of langer blijven op een van de campings of uitwijken naar een andere camping. Afhankelijk van de weersomstandigheden, of bijvoorbeeld doordat een rivier niet te doorkruisen is. De reizen in juli en augustus hebben veel langer daglicht dan die in september, waardoor we ook wel eens 's avonds op pad gaan, vaak de extraatjes in deze reis. Echter, in september heb je kans op noorderlicht! Mocht de kans daarop groot zijn en in overeenstemming met de groep verblijven we bijvoorbeeld op een plek die ietsje verder ligt, maar waar de zekerheid een stuk groter is. We doen altijd de plekken aan die in het programma staan als hoogtepunt natuurlijk. Zoals de Askja, Landmannalaugar, Thorsmork en de Laki kraters in het binnenland. Zo ook de Golden Circle en de prachtige zuidkust met allemaal hoogtepunten.

Nog slechts 2 plekken beschikbaar! 

Deze reis kan afzonderlijk worden geboekt, er zijn nog maar 2 plekken beschikbaar in de groep die de binnenlandreis doet met aanvang 8 september. Indien deze dubbele reis vol is kun je ook kiezen voor de reis die alleen de wandeltocht doet. Meer informatie vind je op de reis Laugavegur met vertrek 31 augustus.

Download hier je paklijst

Naast de dingen die je graag persoonlijk meeneemt willen we je ook graag een leidraad geven voor de vrij essentiële dingen die handig zijn op deze reizen. Of als reminder, dat je een paspoort mee moet nemen lijkt ons logisch.

 • Paspoort en reisverzekering, medische documenten (indien van belang)
 • Vliegticket, op de meeste vluchten heb je alleen je boekingsnummer en paspoort nodig. Dit krijg je van ons toegestuurd.
 • Rugzak of sporttas voor je spullen, liefst geen hardcase koffer *
 • Rugzak met regenhoes (ongeveer 20/30 liter inhoud)
 • Goede waterdichte wandelschoenen
 • Goede regenkleding (geen poncho)
 • Sneldrogende outdoorbroek(en)
 • Buff
 • Training of joggingbroek
 • Fleece trui(en)
 • Thermo shirt(s)
 • Ondergoed en wandelsokken (liefst waterdicht*)
 • Muts, dunne handschoenen
 • Waterdichte jas
 • Outdoor T-shirts, zoals de shirts voor hardlopen, geen katoen
 • Zonnebril
 • Slippers
 • Zwembroek, Badpak, Bikini
 • Broodtrommel voor de lunch (plastic zakjes zijn slecht voor het milieu)
 • Eenvoudig EHBO setje met pleisters, aspirine en dergelijke
 • Drinkfles of eventueel thermosfles
 • Hoeslaken met elastiek rondom voor om je mat (1 persoons)
 • Slaapzak met comfort-temperatuur van ongeveer 0 graden

Zoals gezegd, een leidraad. Zie ook paklijst Laugavegur hike!

Het niet hebben en daarom moeten aanschaffen van outdoorkleding hoeft niet duur te zijn. Een thermo shirt heb je bijvoorbeeld al bij Decathlon onder de €10,- , bedrijven zoals Perry en Bever hebben regelmatig aanbiedingen. 

* Een grote tas of flightback is handig om je rugzak in te vervoeren. Zo kun je ook extra dingen meenemen die je tijdens de hiken niet nodig hebt. 

* Waterdichte sokken zijn zeer handig in dit gebied, ze zijn echter niet heel goedkoop. Bekende aanbieder is DexShell, zijn vaak te koop bij wielrenzaken maar ook bij Aliexpress, bestel dan op tijd want dat duurt vaak een aantal weken.

Het spreekt voor zich dat we je graag tips geven over de aanschaf, daarvoor kun je altijd even bellen, appen of mailen!

Reserveer direct jouw plek: