Zomer 2020

Oh wat was het fijn om weer te mogen reizen afgelopen weken!

De waterval Ófærufoss bij de Eldgjá kloof

Na die periode waarin werkelijk alles onzeker was mochten we weer. De eerste reis in juli was volgeboekt en uiteraard waren we benieuwd hoe het was om te reizen zonder de massa’s toeristen. Het was geweldig! Op sommige plekken het rijk alleen en soms verrassend druk met alle IJslanders die in eigen land hun prachtige natuur aan het ontdekken zijn.

Het was vooral de eerste week erg koud, goed om nog eens te benadrukken dat een goede warme slaapzak essentieel is. Ook namens wat deelnemers van deze groep. Denk hier niet te licht over! Als je het niet zeker weet kun je het altijd even navragen bij ons hoor. De comfort-temperatuur moet echt onder het vriespunt zijn. Door de strenge winter van afgelopen jaar en de vele sneeuw lagen er nog behoorlijk wat sneeuwvelden. Dus ook de schoenen werden op de proef gesteld, zeker de waterdichtheid.

De walvissafari was ook weer prachtig

Er zijn zoveel hoogtepunten in deze binnenlandreis dat ik haast niet weet welke foto’s ik hier zou moeten plaatsen. Voor mij persoonlijk, als reisleider, was een spelende walvis naast de boot en de zonsondergang op Landmannalaugar een hoogtepunt. Evenals de gezellige groep en het samen koken ‘s avonds onder het genot van een lekker IJslands biertje.

We hebben dit jaar nog twee reizen in het vooruitzicht!

De binnenlandreis van 17 augustus is nog beperkt te boeken evenals de reis van 4 september.

Daarna gaan we ons richten op het jaar 2021 met een aantal nieuwe reizen waaronder een meerdaagse trektocht over de Laugavegur. Met bagage transport en een grote verwarmde tent om in te koken en zitten. Meer over de Laugavegur vind je in deze blogs.

De reis staat inmiddels online en heeft al meerdere opties!

Verder een rondje IJsland met een reisleider annex kok, een reis die we gaan uitvoeren voor een wel heel aantrekkelijk bedrag met groepen van maximaal 14 personen. Ook staan een meerdaagse tocht per paard op het schema en een fotografie ‘voor beginners en gevorderden’ reis waarbij de nadruk ligt op het fotograferen van het noorderlicht. Je snapt waarschijnlijk al dat dit in het najaar zal zijn vanwege de donkere nachten.

Noorderlicht op de camping

Nu is het nog mogelijk om te komen genieten van dit bijzondere en rustige seizoen op IJsland.

Dus boek dat avontuur en ga mee op reis met Local Adventures, heimwee naar IJsland gegarandeerd!

Laatste nieuws

15 januari 2022
Een andere dimensie Veel mensen die met ons reizen in de zomer vragen ons met grote regelmaat of de winter op IJsland anders is, maar...
6 januari 2022
Plezier en adrenaline Nou hoor ik je denken, raften op IJsland kan dat? Daar had ik niet aan gedacht! Dat snap ik, maar deze ervaring...
27 juni 2021
Norðurfjörður Stel, je bent al jaren vrijgezel en denkt dat je nooit meer iemand tegenkomt waarop je verliefd wordt. Maar ineens kom je iemand tegen,...