Zomer 2021 + Q&A

Wat hadden we het ons allemaal wat anders voorgesteld toen we een aantal jaar geleden begonnen met Local Adventures. Maar helaas, of misschien wel gelukkig kunnen we niet in de toekomst kijken!

Maar ook kom je door een crisis op nieuwe ideeën en vaak is het zo dat als je er doorheen bent je er sterker van wordt. Nou, daar gaan we zeker van uit.

De Dettifoss op een grijze dag, met toch een beetje code geel

IJsland en maatregelen

Hoe fijn was het nieuws dat het reisadvies voor IJsland gisteren 28 mei veranderde van Code Oranje naar Code Geel?! Dat is alvast een belemmering minder. Op dit moment staat Nederland nog op de rode lijst (tenzij je gevaccineerd bent) maar de berichten in de IJslandse media zijn louter positief! Onze verwachting is dat vanaf volgende week beetje bij beetje versoepeld gaat worden. Ook niet gek als je kijkt naar de cijfers van het RIVM van de afgelopen weken. Laten we hopen dat dit het was, voor iedereen, met dit vervelende virus.

Check hier de laatste ontwikkelingen!

Onze reizen

We gaan in 2022 weer wat meer reizen toevoegen, voor dit jaar richten we ons vooral op de Binnenlandreizen, Grand Tour en de wandelreis over de Laugavegur. Ook dit najaar willen we graag nog een datum toevoegen in oktober met een nieuw te komen reis. We zijn blij dat een aantal reizigers die vorig jaar hun reis geannuleerd zagen worden alsnog dit jaar met ons meegaan. Op een aantal data komende zomer is nog maar beperkt plek en kijken we of we met een dubbele groep kunnen gaan.

We kunnen ons voorstellen dat je misschien nog liever een jaartje wacht, hoewel wij weer staan te springen om je het mooie IJsland te laten zien! Aangezien het aantal verwachte toeristen dit jaar ongeveer een derde tot de helft zal zijn vergeleken 2019 (vorig jaar ongeveer 1/4) gaat het wederom een uniek en rustig zomerseizoen worden.

Samenstelling groepen

We krijgen regelmatig vragen over de leeftijden van onze reizigers en de samenstelling van de groepen. Dat staat op onze site bij reisinformatie, maar we willen het graag even verder toelichten.

Onze man/vrouw vergelijking is bijna 50/50 geweest in de afgelopen jaren. De leeftijd gemiddeld rond de veertig jaar met de jongste reizigers van mid twintig tot een aantal 50 plussers. De meeste mensen reizen alleen, maar vrienden of stelletjes gaan ook met ons op reis. Allen met één heel belangrijke gemeenschappelijke deler: hun interesse voor IJsland en de mooie natuur!

Indien we met een dubbele groep gaan hebben we twee 4×4’s tot onze beschikking of een grotere 4×4 bus. We reizen samen, maar verdelen de groepen in leeftijd en geslacht. Aangezien we dan altijd met twee reisbegeleiders zijn is het makkelijk om te splitsen, bijvoorbeeld in een groep die een lange wandeling prefereert en zij die dat niet willen.

Het is fantastisch om nieuwe mensen te leren kennen op zo’n reis maar er is ook altijd genoeg tijd voor jezelf indien je dat wilt. Indien je benieuwd bent naar het type reiziger dat met ons reist én wat die van onze reizen vond, kijk dan eens naar de reviews op Facebook. Dan krijg je best een indruk!

Meest gestelde vragen

  • Het eten

Hoe zit het bij jullie met eten is een veelvoorkomende vraag.
Op een aantal keren uit eten na verzorgen wij het eten. Concreet houdt dit in dat wij (samen met jullie) de inkopen doen, we verzorgen een uitgebreid ontbijt. Cornflakes, havermout, yoghurt, fruit, brood en beleg, koffie en thee. Lunch maken we tijdens het ontbijt om mee te nemen voor die dag.

Het avondeten gaat veelal in overleg, we proberen lekker, gevarieerd en gezond te eten. Als groep koken we samen en ruimen we ook op, dat gaat vaak vanzelf. We hebben regelmatig vegetariërs op onze reizen en ook dat is geen enkel probleem en tevens hebben we een grote BBQ mee, dus die gaat ook regelmatig aan op zo’n reis! En barbecueën kun je ook prima vegetarisch natuurlijk.

  • Sportief

Moet ik sportief zijn om mee te kunnen?
Op onze reizen is een redelijke basisconditie wel fijn, tenslotte maken we een aantal wandelingen. We zijn wel altijd flexibel wat dat betreft, dus mocht je om reden van een lichte blessure niet kunnen, of korter wilt wandelen is dat geen enkel probleem. Uitzondering hierop is de Laugavegur reis waarbij je dadelijks loopt en hoogtemeters maakt. Voor sommigen is dat een uitdagende meerdaagse tocht maar aangezien ik vorig jaar een man van 80 sprak die hem liep met 25kg op zijn rug denk ik dat als je een goede conditie hebt het geen probleem moet zijn.

  • Voorwaarden

Door Corona hebben we onze voorwaarden wat aangepast: in het geval dat IJsland besluit geen reizigers toe te laten waardoor we je reis moeten annuleren krijg je van ons gewoon je geld terug. Simpel as that! Je mag natuurlijk ook kiezen voor een reis het jaar daarop, tenslotte wil je graag een keer naar IJsland.

Maar laten we niet van dat scenario uitgaan, we gaan gewoon weer lekker op reis dit jaar!

Laatste nieuws

15 januari 2022
Een andere dimensie Veel mensen die met ons reizen in de zomer vragen ons met grote regelmaat of de winter op IJsland anders is, maar...
6 januari 2022
Plezier en adrenaline Nou hoor ik je denken, raften op IJsland kan dat? Daar had ik niet aan gedacht! Dat snap ik, maar deze ervaring...
27 juni 2021
Norðurfjörður Stel, je bent al jaren vrijgezel en denkt dat je nooit meer iemand tegenkomt waarop je verliefd wordt. Maar ineens kom je iemand tegen,...