Landmannalaugar
landmannalaugar

Corona in 2021/2022

Update 22/12

Uiteraard is het logisch dat we nog steeds vragen krijgen over het virus wat ons nu al bijna twee jaar in z’n greep heeft. We willen je graag nog even vertellen wat de nu geldende maatregelen zijn op IJsland.

Vaccinatie: Je moet voor het reizen naar IJsland volledig gevaccineerd zijn en de tweede prik moet uiterlijk gezet zijn 14 dagen voor vertrek.

Negatieve testuitslag: Ook geldt ook dat je, gevaccineerd of niet, een negatieve testuitslag moet kunnen laten zien voor je vlucht en bij aankomst op IJsland. Hiervoor geldt dat deze niet ouder mag zijn dan 72 uur bij aankomst.

Booster: Indien je 9 maanden na je laatste prik geen booster of herhalingsprik hebt laten zetten is je vaccinatie helaas ongeldig, dit is dus van belang op al onze zomerreizen.

Verzekering: Check voor je boeking wat je verzekering dekt, dit is veelal veranderd in de laatste jaren. Bij een annuleringsverzekering die wij ook met klem aanraden is veelal annuleren vanwege een positieve test voor vertrek van de reis een reden om te kunnen annuleren. Kom niet voor verrassingen te staan!

Update 13/7

Veel vragen over de oprukkende Delta-variant en wat er gebeurt als Nederland rood kleurt op de kaart van het ECDC. Nou, voorlopig heeft dit geen enkel effect gelukkig op de maatregelen van de IJslandse overheid. Voor IJsland is namelijk ieder land ter wereld rood, ofwel een ‘high risk area’

Je moet al volledig gevaccineerd zijn, zoals in de updates hieronder staat. IJsland heeft al maanden de strengste inreis regelgeving van alle Europese landen. We verwachten dan ook niet dat er aanvullende maatregelen worden genomen, behalve wellicht voor reizigers die niet gevaccineerd zijn.

Update 6/7

Mocht je mee willen naar IJsland maar je hebt 1 prik gehad en de tweede valt net voor vertrek is er nu ook een andere oplossing! Indien je namelijk beide prikken hebt gehad maar je voldoet niet aan de 14 dagen regel kun je met een test op IJsland en uiterlijk 24 uur quarantaine (vaak krijg je al eerder bericht) toch mee. Dit is uiteraard alleen wanneer je negatief test. Dus een dag eerder vliegen is dan een optie, dit uiteraard in overleg met ons!

Via deze handige tool kun je kijken wat er voor jou geldt!

Wil je nog mee op onze binnenlandreis van 28/7 – dat kan dus wellicht! De laatste plekken zijn nu nog boekbaar zonder meerprijs voor de vliegtickets, dus stop met twijfelen en ga mee!

Update 20/6

Iedereen is weer welkom op IJsland, mits volledig gevaccineerd. Tevens moet je tweede prik minimaal 14 dagen geleden gezet zijn voor je naar IJsland gaat. Bij Janssen is dit overigens 1 prik. Dus wil je mee met bijvoorbeeld de reis van 28 juli moet je de tweede afspraak (tenzij Janssen dus) plannen voor 14 juli. Een PCR test is niet meer nodig of noodzakelijk bij een volledige inenting.
We verwachten nog wel enkele versoepelingen begin juli.

Update 5/6

Hèhè, dachten we gisteren. Weer wat positiever nieuws!

De NOS schreef dat een stempel nu, op verzoek, kan worden gezet in het Gele Boekje (Heb je die niet, kun je er een bestellen bij het SDU). Dit bewijs van vaccinatie wordt nog niet overal herkent door de Europese overheden maar gelukkig wel door IJsland! Dit haalt in ieder geval al iets van onzekerheid weg, want de digitale versie waarmee gereisd kan worden in Europa is op dit moment nog niet operationeel.

Op COVID.is vind je meer informatie over het reizen naar IJsland, het artikel van de NOS vind je hier.

Let’s go!

Vernieuwde reis!

Vanwege het enorme animo is er een nieuwe, of eigenlijk vernieuwde reis bijgekomen! Rondom IJsland met alleen maar hoogtepunten én een stukje binnenland.

Inclusief walvis spotten, tickets, transfers, eten (volpension) en nog veel meer! En vergelijk gerust eens met andere aanbieders, voor een zeer schappelijke prijs!

Bekijk deze reis snel op onze site, vol = vol!

Update 3/6

Gevaccineerd kun je weer ‘gewoon’ naar IJsland reizen. Tot half juni is een test verplicht op het vliegveld van Keflavik, ook als je gevaccineerd bent. Tevens is er een quarantaine periode van 24 uur (of korter) bij een negatieve uitslag van de test. Na half juni komt deze testplicht te vervallen en ben je als gevaccineerde met bewijs welkom. Eind juni volgen er waarschijnlijk nieuwe versoepelingen waarbij het nog wat eenvoudiger wordt.

Update 20/5

Op dit moment laat IJsland geen reizigers toe uit risicogebieden als Nederland.

Gezien het aantal vaccinaties en dalende cijfers volgens het RIVM is de verwachting dat rond half juni of misschien al eerder er positief nieuws volgt. De kans is groot dat Nederland dan aan de eisen voldoet om weer naar IJsland te mogen reizen. Indien je gevaccineerd bent is het sowieso geen probleem, we verwachten wel dat je nog steeds een negatieve test moet laten zien van maximaal 72 uur oud voor de vluchten. Tevens is de kans aanwezig dat je op de luchthaven van IJsland een test moet ondergaan. Op dit moment zijn die kosteloos.

Wij gaan er, de media in Nederland en op IJsland volgend, van uit dat we vanaf juli weer gewoon kunnen vliegen naar – en reizen in IJsland.


Na al die onzekerheid in 2020 verlangden we met z’n allen enorm naar dit nieuwe jaar. Het is alleen nu zo dat we eigenlijk nog niet helemaal weten waar we aan toe zijn, dat terwijl we jou zo graag het mooie IJsland laten zien. De overheid heeft voor alle vakantiereizen een negatief advies afgegeven tot 15 mei 2021, maar dat houdt natuurlijk niet in dat je niet vooruit mag kijken.

Om onzekerheden wat weg te nemen hebben we onze voorwaarden aangepast. Zo kun je langer een optie nemen op een reis of specifieke reisdata. Hebben we een 100% geld-terug-garantie (geen voucher, tenzij je dat graag wilt) en mocht de reis niet doorgaan rekenen we géén administratie of wisselkoers kosten bij het terug storten van je geld. Je krijgt van ons de garantie dat zodra je reis toch niet door kan gaan je de aanbetaling of volledige reissom binnen 10 werkdagen op je bankrekening terug hebt.

Onze binnenlandreis zit inmiddels op twee data bijna vol, dus grijp niet mis!

We snappen dat je misschien wat huiverig bent om te boeken, maar ook dat je niet mis wilt grijpen op een van onze fantastische reizen. Zeker nu de dubbele reis van september al zo goed als vol is. Daarom bieden we je ook de mogelijkheid van een geheel vrijblijvende optie op een reis. Als je langer bedenktijd nodig hebt is dat ook geen probleem, samen komen we er wel uit.

We hebben ontzettend veel zin in de zomer, samen op pad te gaan, die reiskriebels weer voelen. Avonturen te beleven, nieuwe mensen te leren kennen. Zet je twijfel aan de kant, neem een optie!

Soms zeggen foto’s meer dan duizend woorden!

en_GBEnglish