Raften op IJsland

Plezier en adrenaline

Nou hoor ik je denken, raften op IJsland kan dat? Daar had ik niet aan gedacht!

Dat snap ik, maar deze ervaring vergeet je niet zomaar. De adrenaline giert door je lijf op de heftigste gletsjerrivier van IJsland: de East Glacial River, of Austari-Jökulksá.

Zelfs als je zoals ik deze rivier al vaak hebt bedwongen blijft het een enorme kick!

Uiteraard is hier ook het motto ‘Safety First’ van toepassing. Je gaat onder begeleiding van een stuurman en met de veilige hulp van 1 of 2 kanoërs de rivier af. Het is zelfs zo dat als je de heftigste waterval (genaamd The Green Room) niet af wilt of durft je dat niet hoeft. Maar eigenlijk krijg je dan wel zeker spijt als je daarna de gezichten van je mede-rafters ziet. Echt super vet!

De tocht duurt in totaal zo’n 5 uur en eenmaal aan wal staat er een lekkere IJslandse lamssoep voor je klaar. Een half uurtje later als je terug bent bij het guesthouse kun je gratis gebruik maken van de twee hottubs en het zwembad!

Lijkt je dit toch allemaal te spannend? Er is ook een rafttrip op de westrivier die niet zo heftig is en waar ook kinderen mee mee kunnen. Tevens kun je kajakken op de rivier die naast de camping stroomt, de Svartá. Genoeg opties dus.

De beruchte Green Room

De locatie

Het mooie van deze trip is dat je begint en eindigt bij het prachtig gelegen guesthouse Bakkaflöt in de vallei van de paarden, Skagafjördur. Naast het guesthouse zijn ook een aantal cabins waar je kunt overnachten en er is een mooie camping voorzien van keuken om te kamperen voor of na je tocht. Een leuke plek die al decennia gerund wordt door een IJslandse familie die allen werkzaam zijn in het bedrijf.

En waarom niet overnachten in het guesthouse of op de camping?

Er zijn diverse wandelingen in de buurt naar onder meer een waterval én voor de sportievelingen kun je de top van de Maelifellshnjúkur bedwingen met prachtig uitzicht over de vallei. Er is ook de mogelijkheid om paard te rijden in deze vallei, we raden je aan indien je dat wilt even te informeren bij het guesthouse. Die helpen je graag verder!

Wanneer, wat en hoe?

De maanden om te raften zijn de zomermaanden uiteraard. Vanaf het eerste weekend van juni tot ongeveer eind september. Op de overzichtelijke website van Bakkaflöt staan de tijden, wat mee te nemen en waar je moet zijn. Mocht je een reis met ons maken: op de midzomernacht reis zit deze tocht inbegrepen!

Het guesthouse ligt op een 10 minuten rijden vanaf Varmahlid (ongeveer een uur westelijk vanaf Akureyri) over de weg met het nummer 752. Indien je de ringweg over IJsland volgt kom je deze vanzelf tegen.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in zo’n gave trip? Kijk dan eens naar de recensies op bijvoorbeeld Tripadvisor maar boek direct bij hun zelf, indien je online boekt geldt er vaak een korting op de trips!

Laatste nieuws

15 januari 2022
Een andere dimensie Veel mensen die met ons reizen in de zomer vragen ons met grote regelmaat of de winter op IJsland anders is, maar...
6 januari 2022
Plezier en adrenaline Nou hoor ik je denken, raften op IJsland kan dat? Daar had ik niet aan gedacht! Dat snap ik, maar deze ervaring...
27 juni 2021
Norðurfjörður Stel, je bent al jaren vrijgezel en denkt dat je nooit meer iemand tegenkomt waarop je verliefd wordt. Maar ineens kom je iemand tegen,...